ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Επιστημονικές Εκδόσεις

 

Στους σκοπούς του Κέντρου εμπίπτει και η δημοσίευση βιβλίων επιστημονικού αλλά και εκλαϊκευτικού χαρακτήρα, τα οποία θα αναφέρονται στο πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του ελληνικού κόσμου προς τον κόσμο των Σλάβων. Τα δημοσιεύματα σε ελληνική, δυτικές και σλαβικές γλώσσες, θα έχουν καθαρά επιστημονικό χαρακτήρα.

Ήδη ένα από τα πρώτα δημοσιεύματα του Κέντρου είναι η επανέκδοση του ξενόγλωσσου περιοδικού Cyrillomethodianum, το οποίο διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Σ το παρελθόν είχαν ήδη εκδοθεί 18 τόμοι (από τα έτη 1971 έως 1994), τα οποία σκοπεύουμε να ανεβάσουμε ηλεκτρονικά, ώστε να είναι προσβάσιμα σε ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα. Η επανέκδοση της επετηρίδας αυτής, η οποία έφερε την ελληνική Σλαβολογία στο διεθνές επιστημονικό προσκήνιο, θεωρήθηκε απόλυτα επιβεβλημένη. Στο Cyrillomethodianum δημοσιεύονται επιστημονικά άρθρα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, όπως και παρουσιάσεις και κριτικές βιβλίων τα οποία εμπίπτουν στο αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας του Κέντρου. Με τις ανταλλαγές του Cyrillomethodianum με επιστημονικά περιοδικά και βιβλία του εξωτερικού, οι συνεργάτες του Κέντρου έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για την επιστημονική κίνηση στις σλαβικές και άλλες χώρες. Η εκδοτική επιτροπή του Cyrillomethodianum αποτελείται από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και επιστήμονες από Ελλάδα, Η.Π.Α., Ρωσία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Σερβία, Ουκρανία και Σλοβακία.

Επικοινωνία

Κέντρο Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου

info@kyrillos-methodios.gr

Λεωφόρος Μεγ.Αλεξάνδρου 31, 54641 Θεσσαλονίκη

ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

" Η ιστοσελίδα αυτή είναι μια ευγενική χορηγία της κας, Ιουλίας Μπίλλη, εις μνήμην του Ομότιμου Καθηγητή Αντώνιου-Αιμίλιου Ταχιάου που υπήρξε ο ιδρυτής του Κέντρου. "

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

Κ.Μ.Π.Κ. Κυρίλλου και Μεθοδίου

Μεγ.Αλεξάνδρου 31
Θεσσαλονίκη

View on Google Maps